OPRESSIONS DE L’ESTAT ARREU DEL MÓN

Xarxa Cooperació al Desenvolupament del Sud de Catalunya

EL CAS DE LA GUERRA CIVIL DE EL SALVADOR AMB L’ASOCIACIÓN PRO-BÚSQUEDA

Eduardo García: “El gobierno será de la población cuando dé la orden de abrir los archivos militares de la guerra civil salvadoreña”

L’Eduardo Garcia, director de l’Associació Pro-Búsqueda, parla de forma pausada i clara. Pausada potser perquè no vol que perdem detall dels motius la seva lluita, la de trobar els nens i nenes desapareguts durant la guerra civil salvadorenca, una lluita que ja té més de 20 anys. Clara perquè és capaç de transmetre unes emocions que han fet que la nostra xerrada es fes amb els sentiments a flor de pell. Aprofitant la seva parada a Tarragona, hem volgut fer ressò de la seva feina al capdavant de l’associació Pro-Búsqueda. Continua llegint

 

EL CAS DE PALESTINA I ISRAEL 

Aritz García: “A curt termini la situació de poble palestí serà insostenible i, igual que a Sudàfrica, el creixement de la seva població evidenciarà la situació d’apartheid”.

L’Aritz García té la capacitat de fer-nos entendre d’una forma didàctica i senzilla un dels conflictes històricament més complexos, el de Palestina i Israel. Amb ell, hem viatjat a l’interior del conflicte, coneixent i entenent el perquè de les posicions (o un no-posicionament) dels diferents grups polítics israelians sobre l’assumpte dels refugiats palestins. Ho fa, a més, donant-nos un extens llistat de recomanacions d’autors que, com ell, són experts en el tema. És a dir, l’Aritz no només ens ajuda a entendre que és el que està passant a Israel sinó que, a més, ens obre la porta a continuar investigant pel nostre compte.

Continua llegint 

 

EL CAS DEL SAHARA OCCIDENTAL AMB L’ENTITAT UNA FINESTRA AL MÓN

Núria Bota: “La resistència cultural és una dels principals lluites del poble saharaui”

Parlem d’un poble oblidat o, pitjor, utilitzat com a moneda de canvi.

Parlem de denúncia d’una comunitat internacional que accepta aquest xantatge.

Parlem d’una resistència, de moment, pacífica.

Parlem de la dignitat i orgull d’un poble, de la seva lluita per no perdre la seva identitat.

Continua llegint