L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) publica avui la resolució definitiva del fons territorial 2022, la convocatòria de subvencions destinades a enfortir les capacitats de les entitats catalanes amb compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), la igualtat de gènere i els drets humans. En total, aquesta convocatòria ha rebut 58 sol·licituds de subvenció, de les quals se n’han finançat 47. Amb un pressupost total d’1,2 milions d’euros, aquesta convocatòria fa possible el finançament de 19 projectes a Girona, 16 a Lleida, 9 a Barcelona i 3 a Tarragona. El valor de les subvencions va dels 5.000 als 25.000 euros, i inclou conceptes com l’enfortiment d’equips i estructures, la transversalització de l’enfocament de gènere, les iniciatives de difusió, i la formació professional.
IV Jornada XCD: Parlem de l’Ajut Oficial al Desenvolupament, coorganitzada amb la URV Solidària, on presentem la 7a Revista XCD i debatem al voltant de l’AOD amb una taula rodona formada pel David Minoves (Director del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament), la Laura de la Morena (Tècnica de projectes al desenvolupament i assessora ONGDs), el Miquel Carrillo (Consultor en cooperació internacional i educació per la justícia global) i l’Eleni Papaoikonomou (Doctora en economia i empresa, especialitzada en mercats alternatius i consum sostenible).
Publicada la resolució provisional de la convocatòria per a l’enfortiment de les capacitats del teixit associatiu de les entitats catalanes amb compromís amb els ODS, la igualtat de gènere i els drets humans, promovida per l’Agencia Catalana de Cooperació al Desenvolupament.
L’ONG Kolam, fundada per Víctor López i Raquel Agorreta, en col·laboració amb Luis Miguel López, professor associat de la URV, posen en marxa un projecte solidari per a millorar la vida dels nens i nenes d’Udaipur en risc de vulnerabilitat, incorporant noves eines digitals per a un complet desenvolupament en l’educació dels infants durant l’any escolar. No et perdis la notícia sencera!
La 7a Revista acaba d’arribar a l’oficina directa des d’impremta! Estem molt contentes amb el resultat d’aquest últim número on parlem de l’Ajut Oficial al Desenvolupament i que s’emmarca dins d’aquest període de canvi i creixement de la Xarxa! No us perdeu la presentació el 20 d’abril a les 18:30h a la Sala de Juntes de la URV o tindrà lloc, també, una taula rodona amb uns actors molt interessants!
Si vau escoltar l’últim programa de La Porteria ja sabeu que arriba a Tarragona l’Escola Popular d’Economia (Eco)Feminista de la mà d’Enginyeria Sense Fronteres i Cooperacció. Tindrà lloc tots els dimecres, del 19 d’abril al 24 de maig de 2023 -ambdós inclosos-, a l’Espai Jove Kesse (Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 12, 14, 43002 Tarragona). Les sessions duraran de 17 a 20h i es farà una pausa de 15 minuts al mig.
Trobareu més informació sobre el curs i les inscripcions a: Escola Popular d’Economia (eco)Feminista 2023 a Tarragona! | Cooperaccio
Hem assistit a la jornada organitzada per Enginyeria sense fronteres i la URV Solidària on hem escoltat les reflexions de la historiadora Montserrat Duch, la doctora en Dret Ambiental i companya de la Xarxa, Stephanie Ascencio, i el periodista Rafa Marrasé (co-autor de “La gran explosió”) al voltant de la paradoxa del desenvolupament i l’accident al polígon químic de Tarragona la tarda del 14 de gener de 2020.
Avui ens hem trobat amb les companyes de l’entitat ECCIT per conèixer la seva feina i les seves necessitats. Hem compartit la trobada amb la Naïma, coordinadora de la campanya de la prevenció de la mort maternoinfantil al Rif a través de la Mitja Lluna Vermella; i la Bouchra, professora de l’escola inclusiva Lala Fatima, totes dues col·laboradores dels projectes d’ECCIT.
Amb motiu del 8M, dia internacional de la dona treballadora, reflexionem al voltant del concepte de cooperació amb perspectiva de gènere. Per això, hem convidat a les companyes Stephanie Ascencio, d’Enginyeria Sense Fronteres, Cinta Golorons, de l’ONG ambiental GEPEC-EdC i a l’Andrea Córdoba, de l’associació mediambiental La Sínia, per compartir les seves experiències com a dones activistes dins les seves organitzacions.
La nova tècnica de la Xarxa ha viatjat a Girona per conèixer les companyes de la Coordinadora d’ONG Solidàries. Allà ha pogut conèixer les seves experiències, els àmbits que treballa cadascuna d’elles i les diferents sinergies que abarquen dins la província de Girona. Una trobada molt profitosa per pensar noves estratègies i treballar plegades.
Hem viatjat fins a Lleida per conèixer la Coordinadora d’ONGDs i altres entitats i moviments solidaris. Hem intercanviat experiències i ens hem nodrit de tota la feina que porten anys fent des d’aquesta coordinadora. Ha estat una trobada molt interessant per la nostra nova tècnica que torna amb molt d’aprenentatge guanyat!
La Federació de la Xarxa està en la cerca d’un/a tècnic/a amb experiència prèvia en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament i/o educació pel desenvolupament, i amb coneixements en economia social i solidària.
El passat 19 de desembre s’iniciava, oficialment, l’activtat de la Federació de la Xarxa de Cooperació al Desenvolupament del sud de Catalunya.
Diverses entitats estableixen, en la 1a Assemblea de la Fderació, la signatura oficial de l’acta fundacional i els estatuts.