Notícies

Notícies

Programa molt complet amb la participació de diverses entitats del territori. Per un costat, la Natàlia Rodríguez i l’Eva Virgili del departament de cooperació de l’Ajuntament de Tarragona ens explicaran els detalls del nou Pla Local de Cooperació, i les activitats incloses en el nou cicle “Cultura o Extinció” i en l’edició d’enguany del Ciutats Defensores dels Drets Humans. A més, la Stephanie Ascensio, d’ESF, i la Paula Rivera, de Cooperacció, ens presentaran l’Escola Popular Economia (Eco)Feminista. Obriu les agendes!
Entrevistem el José Luis Rodríguez, representant de Cooperació Activa al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, una entitat de cooperació internacional amb un peu al Senegal i l’altra a Salou, i membre de la Junta de la Xarxa, amb qui parlarem de les dificultats de fer cooperació internacional per les entitats locals, dels mecanismes de l’Administració per donar resposta i sobre el greu problema del relleu generacional de les entitats.

Assistim a la taula rodona al voltant de la paradoxa del desenvolupament

15/03/2023

Hem assistit a la jornada organitzada per Enginyeria sense fronteres i la URV Solidària on hem escoltat les  reflexions de la historiadora Montserrat Duch, la doctora en Dret Ambiental i companya de la Xarxa, Stephanie Ascencio, i el periodista Rafa Marrasé (co-autor de “La gran explosió”) al voltant de la paradoxa del desenvolupament i l’accident al polígon químic de Tarragona la tarda del 14 de gener de 2020. 

Rebem les companyes d'ECCIT a la nova seu

10/03/2023

Avui ens hem trobat amb les companyes de l’entitat ECCIT per conèixer la seva feina i les seves necessitats.  Hem compartit la trobada amb la Naïma, coordinadora de la campanya de la prevenció de la mort maternoinfantil al Rif a través de la Mitja Lluna Vermella; i la Bouchra, professora de l’escola inclusiva Lala Fatima, totes dues col·laboradores dels projectes d’ECCIT. 

Cooperació amb nom de dona - Taula rodona a La Porteria

06/03/2023

Amb motiu del 8M, dia internacional de la dona treballadora, reflexionem al voltant del concepte de cooperació amb perspectiva de gènere. Per això, hem convidat a les companyes Stephanie Ascencio, d’Enginyeria Sense Fronteres, Cinta Golorons, de l’ONG ambiental GEPEC-EdC i a l’Andrea Córdoba, de l’associació mediambiental La Sínia, per compartir les seves experiències com a dones activistes dins les seves organitzacions.

Visita a les companyes de la Coordinadora d'ONG Solidàries

24/02/2023

La nova tècnica de la Xarxa ha viatjat a Girona per conèixer les companyes de la Coordinadora d’ONG Solidàries. Allà ha pogut conèixer les seves experiències, els àmbits que treballa cadascuna d’elles i les diferents sinergies que abarquen dins la província de Girona. Una trobada molt profitosa per pensar noves estratègies i treballar plegades.

Visita a les companyes de la Coordinadora d'ONG Solidàries

23/02/2023

Hem viatjat fins a Lleida per conèixer la Coordinadora d’ONGDs i altres entitats i moviments solidaris. Hem intercanviat experiències i ens hem nodrit de tota la feina que porten anys fent des d’aquesta coordinadora. Ha estat una trobada molt interessant per la nostra nova tècnica que torna amb molt d’aprenentatge guanyat!

Nova secció a La Porteria

20/02/2023

Amb la incorporació de la Raquel Llop estrenem una nova secció dins el programa de La Porteria a Tarragona ràdio: Coopera al món, un programa on presentarem diferents projectes de cooperació desenvolupats arreu fer del planeta.

Nova oficina de la Xarxa!

07/02/2023

Estrenem oficina nova a l’Edifici Betattur, a la Via de l’Imperi romà, n.11 (Tarragona) i obrim les portes a les entitats de la província per visitar-nos i treballar plegades! 

La Federació de la Xarxa està en la cerca d’un/a tècnic/a amb experiència prèvia en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament i/o educació pel desenvolupament, i amb coneixements en economia social i solidària.

El passat 19 de desembre s’iniciava, oficialment, l’activtat de la Federació de la Xarxa de Cooperació al Desenvolupament del sud de Catalunya.

Signatura de l'Acte Fundacional de la Federació

03/03/2022

Diverses entitats estableixen, en la 1a Assemblea de la Fderació, la signatura oficial de l’acta fundacional i els estatuts.