La Porteria

La Porteria - Tarragona Ràdio

Programa molt complet amb la participació de diverses entitats del territori. Per un costat, la Natàlia Rodríguez i l’Eva Virgili del departament de cooperació de l’Ajuntament de Tarragona ens explicaran els detalls del nou Pla Local de Cooperació, i les activitats incloses en el nou cicle “Cultura o Extinció” i en l’edició d’enguany del Ciutats Defensores dels Drets Humans. A més, la Stephanie Ascensio, d’ESF, i la Paula Rivera, de Cooperacció, ens presentaran l’Escola Popular Economia (Eco)Feminista. Obriu les agendes!
Entrevistem el José Luis Rodríguez, representant de Cooperació Activa al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, una entitat de cooperació internacional amb un peu al Senegal i l’altra a Salou, i membre de la Junta de la Xarxa, amb qui parlarem de les dificultats de fer cooperació internacional per les entitats locals, dels mecanismes de l’Administració per donar resposta i sobre el greu problema del relleu generacional de les entitats.

Reflexionem al voltant del concepte de cooperació amb perspectiva de gènere amb les companyes activistes Stephanie Ascencio, d’Enginyeria Sense Fronteres; Cinta Golorons, de l’ONG ambiental GEPEC-EdC; i amb l’Andrea Córdoba, de l’associació mediambiental La Sínia.

#08 Marco Flores - Amnistia Internacional

Entrevistem a Marco Flores, membre activista d’Amnistia Internacional a Tarragona, amb motiu del compliment d’un any de l’inici de la invasió a Ucraïna. Parlarem de la situació actual del conflicte, i del posicionament que ha tingut AI. En aquest programa s’incorpora la Raquel Llop amb una nova secció “coopera al món”. 

#07 Marc Torrents - Tècnic de custòdia del GEPEC (2/2)

Repetim invitat per poder parlar de tot allò que no vam tenir temps: la gestió del riu Siurana, els estudis de la qualitat de l’aire al voltant de la petroquímica i, sobretot – tema de moltíssima actualitat – el Hard Rock Cafè.

 

#06 Marc Torrents - Tècnic de custòdia del GEPEC (1/2)

Entrevistem al Marc Torrents, parlem de la gestió dels boscos, dels conflictes d’un model econòmic asimètric i basat en premisses fal•laces i de sobirania alimentària.

#05 Rosa Raventós - Dra. Infermeria i experta en salut comunitària

Entrevistem a la Dra. Rosa Raventós, experta en salut comunitària, professora, investigadora i l’actual coordinadora d’estudis d’infermeria de la seu de Vilafranca de la URV.

#04 Jesús Gellida - Politòleg i investigador social

Entrevistem a Jesús Gellida, politòleg i investigador social, autor de dos llibres i diferents publicacions en l’àmbit de la cooperació i l’economia social.

#03 Raquel Agorreta i Víctor López - Associació Kolam

Entrevistem a la Raquel Agorreta i Víctor López, pares de l’Associació Kolam, el dia d’abans de sortir a Udaipur, regió on tenen el seu projecte educatiu.

En el programa #02 de la Porteria entrevistem a la Clara Esteve i Stephanie Ascencio, doctores en Dret Ambiental i voluntàries d’Enginyeria Sense Fronteres. 

En el programa #01 de La Porteria entrevistem a Dani Miravet, doctor i professor en economia a la URV i expert en mobilitat. Amb ell compararem les 3 grans crisis econòmiques dels últims cent anys -1929, 2008 i 2020- i si creu que aquesta darrera pot suposar l’inici d’un nou model econòmic.