LA FIGURA DEL VOLUNTARI

Xarxa Cooperació al Desenvolupament del Sud de Catalunya

ANÀLISIS DEL VOLUNTARIAT INTERNACIONAL

Ignacio de las Cuevas “Hi hagut un boom del voluntourism, és a dir, el voluntariat internacional com activitat econòmica”

L’Ignacio de las Cuevas (Tarragona, 1979) va començar un viatge l’any 2002 que, no sé si de forma prevista, acaba sent un viatge de 15 anys, que el porta a treballar als 5 continents en organitzacions com la Unió Internacional per la Naturalesa, L’Organització Mundial del Turisme i la Conferència de les Nacions Unides sobre el Comerç i el Desenvolupament. La seva última experiència consisteix a ser membre d’un Programa de Desenvolupament d’Habilitats Vocacionals. El seu doctorat parla de l’impacte del turista voluntariat, més en concret, el seu treball es basa en la seva experiència en la frontera al camp de refugiats de Mae Sot, a la frontera entre Tailàndia i Myanmar. Continua llegint.

 

ANÀLISIS DEL VOLUNTARIAT LOCAL I SOCIAL

Cristina Rodríguez: “L’èxit del voluntariat de llarga durada és la implicació emocional”

La Cristina Rodríguez (Tarragona, 1989) és la tècnica de la unitat territorial de Tarragona de la Federació Catalana del Voluntariat Social. Llicenciada en pedagogia, la Cristina destaca al llarg de l’entrevista la importància de fer entendre a la gent què implica ser voluntari i per què aquesta experiència és un benefici mutu entre emissor i receptor d’aquesta acció de voluntariat.

L’entrevista es realitza en el mateix local que la Federació Catalana té a Tarragona, al cor de la part alta de Tarragona. Continua llegint