LA CRISI DELS REFUGIATS

Xarxa Cooperació al Desenvolupament del Sud de Catalunya

EL CAS D’UNA SIRIANA A TARRAGONA

Nour Salameh: “La revolución en Síria fue como un despertador, descubrimos libros y autores prohibidos, y una parte de nuestra historia que jamás nos explicaron”

Nour Salameh (Homs, 1982) es estudiante siriana de doctorado de la Cátedra UNESCO de Diálogo Intercultural a la Mediterránea de la URV. Tuvimos la suerte de conocerla en una conferencia titulada Educación y derechos humanos: el conocimiento científico al servicio del bienestar al mundo. Éste es el testimonio de una persona que decidió huir de su país hace 6 años. En un momento en que todas las informaciones que nos llegan de Siria nos hablan de guerra y refugiados, su voz se está convirtiendo en un referente y realizar esta entrevista ha sido todo un privilegio. Continua llegint

 

ORGANISMES ESTATALS D’ACOLLIDA AMB LA COMISSIÓ ESPANYOL D’AJUDA AL REFUGIAT

Óscar Revilla: “Los medios de comunicación desvirtúan mucho la realidad de la llegada de la persona refugiada en España”

Després de l’enriquidora experiència de l’últim programa, avui hem entrevistat a l’Óscar Revilla,  de la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat. Amb ell hem reflexionat sobre les causes que van fer que l’any 1979 es fundés aquesta ONG, si aquelles causes del passat són encara vigents avui i, sobretot, si ara mateix es podria comptar amb tot el suport polític (de tots els partits polítics del moment) que sí que es va tenir 40 anys endarrere. Una entrevista que gira al voltant de la persona refugiada, del paper dels mitjans de comunicació en aquest assumpte i del paper present i futur de la UE en aquest debat.

Continua llegint 

 

PARLEM DEL FUNCIONAMENT DELS CENTRES DE MENORS NO TUTELAT

Albert Moragas: “Necessitem un sistema polític consolidat i una ciutadania sense odi, no podem seguir saltant estratègies internacional com hem fet amb la dels objectius 2015”

L’Albert Moragas és estudiant de treball social i treballador d’un Centre Educatiu de Menors. Amb ell parlem de tot el que envolta l’arribada d’aquests menors, la manca d’informació existent i, en conseqüència, les dificultats d’establir una estratègia tan a curt com a mig termini per part d’aquestes entitats. També coneixerem el seu dia a dia en els Centres i…  Continua llegint

 

US PRESENTEM EL PRIMER DEBAT AL VOLTANT DE LA FIGURA DE LA PERSONA REFUGIADA

Per primera vegada a l’historia del projecte us proposem un debat amb 3 entitats a discutir sobre la figura de la persona refugiada. L’Albert Moragas, treballador d’un Centre Educatiu de Menors (MENA), la Laura Aguadé i la Ángeles de Stop Mare Mortum i l’Óscar Revilla de la Comisión Española de Ayuda al Refugiado. Debat enriquit per l’experiència en diferents àmbits i aspectes d’aquesta temàtica: L’operació i logística en la seva arribada, el procés d’acollida i adaptació de la persona refugiada i els menors d’edat.

La resta del programa, reduït en format exprés per la durada del debat, es centren en una campanya de sensibilització que ens aproparà la Inés i una agenda que, afortunadament, continua sent força àmplia. Seguirem amb més debats i experiències com aquesta! Continua llegint