L’IMPACTE SOCIAL: DADES I NOU URBANISME

Xarxa Cooperació al Desenvolupament del Sud de Catalunya

PARLEM D’INCLUSIÓ SOCIAL AMB EL DIRECTOR DE LA CÀTEDRA D’INCLUSIÓ SOCIAL URV

Ángel Belzunegui: “La diferència d’hores extraescolars realitzades per un nen de classe mitja-alta i un nen pobre pot arribar a ser de 2 anys i mig”

Ángel Belzunegui (Pamplona, 1961) és director de la Càtedra d’Inclusió Social de la URV. L’Ángel ens ensenya, entre d’altres coses, la perillositat de donar titulars sense conèixer la realitat empírica que ens ensenyen els números. I és que, al final, l’acadèmia hauria de ser l’instrument que ens permetés homogeneïtzar conceptes i treballar conjuntament per elaborar estratègies d’impacte social més eficients.

Continua llegint

 

PARLEM DE PLANIFICACIÓ I ORDENACIÓ TERRITORIAL I URBANA

David Azuara: “Parafrasejant John Stuart Mill, no hi ha millor prova de progrés d’una civilització que el progrés del poder de cooperació”

El David Azuara (Barcelona, 1983) és geògraf i investigador en l’àmbit de la planificació i ordenació territorial i urbana. Amb ell hem parlat de l’impacte social generat per les polítiques públiques i privades, del concepte teòric i la mesurabilitat d’aquest impacte, de les possibilitats que ens ofereix el Big Data en aquest àmbit i, també, de quin model de ciutat volem en el futur: Seguirem el model “clàssic” de ciutat o el de la ciutat genèrica (i “sense complexes”) que ens descrivia Rem Koolhaas.

Continua llegint

 

PARLEM D’URBANISME AMB UN ARQUITECTE INVESTIGADOR EN DESENVOLUPAMENT URBÀ

Arnau Tiñena: “El cotxe té els dies comptats a la ciutat”

L’Arnau Tiñena (Tarragona, 1985) és arquitecte i investigador en desenvolupament urbà. Amb l’Arnau hem parlat de com l’arquitectura i l’urbanisme es plantegen buscar respondre als desafiaments socials i canvis culturals de la nostra societat, sobretot tenint en compte els alarmants resultats publicats recentment per Nacions Unides, on s’anuncia que en 10 anys aproximadament 3.600 milions de persones viuran en zones urbanes, i que el 90% d’aquest creixement es produirà en països en desenvolupament. Quin paper juga el ciutadà en aquesta estratègia de desenvolupament urbà, quin model de ciutat volem? Continua llegint