AJUDA HUMANITÀRIA, COOPERACIÓ I EDUCACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

Xarxa Cooperació al Desenvolupament del Sud de Catalunya

PARLEM D’AJUDA HUMANITÀRIA AMB METGES SENSE FRONTERES

Irene Scheiss “Un dels principals motius d’intervenció i denúncia en un determinat país és donar veu a conflictes oblidats”

La Irene Schiess (Vilafranca del Penedès, 1977) ha treballat durant 8 anys a Metges Sense Fronteres en diferents posicions en logística, en emergències humanitàries, en terreny i en seu. L’entrevista es realitza en un bar cèntric de Vilafranca del Penedès. Li agraïm, i molt, l’esforç per poder fer aquesta entrevista.

Continua llegint 

 

PARLEM D’AJUDA HUMANITÀRIA AMB EL K9 CREIXELL

Pere Frutós: “Som la primera ONG de rescat del món i fins fa poc amb prou feines teníem per una tenda de campanya”

El Pere Frutós és fundador de l’ONG K9, considerada com la primera unitat de rescat del món. L’equip del K9 es dedica a intervenir, amb els seus gossos i buscant persones atrapes entre les runes, allà on hi ha un terratrèmol, tsunami, etc. Van començar fa més de 13 anys costejant-se tota l’operativa de la seva butxaca i han intervingut en moltíssims països i accions. Continua llegint

 

COOPERACIÓ I EDUCACIÓ AL DESENVOLUPAMENT AMB SETEM

Josep Naval: “Treballar en una ONG és viure la realitat i actuar en conseqüència”

En Josep Naval, “Pepe”, (Barcelona 1960) és col·laborador de Setem des de fa gairebé tres anys. La seva vinculació amb la cooperació ve principalment lligada a raons polítiques (la lluita de classe obrera) i la seva passió per viatjar “de veritat”, amb mapa a la mà i molt lluny dels viatges organitzats…

En aquesta entrevista el Josep Naval ens explicarà què és i que fa Setem, i quines són les seves responsabilitats com a voluntari dins de l’organització. Li agraïm al Pepe haver sigut la primera persona entrevistada pel projecte ONG en Xara ara fa més de 3 anys… Continua llegint

 

COOPERACIÓ I EDUCACIÓ AL DESENVOLUPAMENT AMB EL SUEÑO DE LA CAMPANA

Laura de la Morena: “No es tracta d’anar a cap lloc a ajudar, sinó de fer un exercici de sensabilització i canviar els nostres hàbits quotidians”

La Laura de la Morena (Tarragona, 1991), col·labora amb la Fundació El Sueño de la Campana des de l’any 2013. Graduada en Pedagogia, malgrat la seva joventut ha viscut a Nicaragua durant dos anys, on ha après certs valors que ara intenta aportar amb diferents accions aquí. La seva vinculació amb el món de la cooperació ve lligada a la idea de que l’educació és l’eina per transformar el món, a través de la qual es pot conscienciar a la gent d’aquí i d’allà de que hi ha altres realitats, i així aconseguir apropar dues realitats molt diferents.

Continua llegint

 

PARLEM DE COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT AMB ENGINYERIA SENSE FRONTERES

Bea Felipe: “Fem projectes de transformació social i, per tant, busquem un voluntariat amb un perfil molt divers, no només enginyers”

Un projecte universitari va fer debutar a la Beatriz Felipe (Tenerife, 1986) en el món de la cooperació internacional. D’aquella aventura universitària ja han passat 5 anys i, ara mateix, la Bea és una de les veus més importants d’Enginyeria sense Fronteres a Tarragona. Amb ella hem parlat de la situació actual de la seva entitat, dels projectes i activitats que ens estan preparant tant a Tarragona com en Amèrica Llatina i, també, hem reflexionat sobre quins factors influeixen a l’hora d’escollir els seus projectes. Continua llegint

 

COOPERACIÓ I EDUCACIÓ AL DESENVOLUPAMENT AMB EL COMITÉ ÓSCAR ROMERO

Toni Valcárcel: “La represión en Guatemala no ha cambiado mucho, pero se ha vuelto más sutil”

Si tuviésemos que definir a Toni Valcárcel (Blanes, 1950) con una sola palabra, esta sería la de entrega. Nos recibe en el mismo local del Comité, con el tiempo limitado (aunque suficiente) para poder asistir a unas charlas contra los tratados de libre comercio que se celebran en Reus.

Es el presidente del Comité Óscar Romero de Tarragona-Reus desde 2011.

Continua llegint