I JORNADA XCD: presentació oficial del projecte

Xarxa Cooperació al Desenvolupament del Sud de Catalunya

I JORNADA XCD: presentació oficial del projecte

El passat 24 d’octubre es va presentar el projecte de la Xarxa de Cooperació al Desenvolupament del Sud de Catalunya.

Si la Sala Paranimf de la URV va ser l’espai escollit per presentar el projecte de la XCD, un enriquidor debat sobre els ODS va ser «l’excusa» per invitar a les entitats, institucions i persones vinculades o no al món de la cooperació al Desenvolupament a venir i participar-hi.

El debat va ser encapçalat per representats de les entitats socials del Sud de Catalunya, de la universitat, especialistes d’àmbit internacional i de la mateixa directora de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD). En total hi van assistir més d’una setantena de persones que van ocupar gran part de la Sala Paranimf, amb una amplia representació territorial (ajuntaments, diputacions, directors d’empreses privades i estudiants i ex-estudiants de la universitat i, evidentment, ONGD d’arreu del territori però, sobretot, de la ciutat de Tarragona).

La segona part de la Jornada va ser una dinàmica de treball amb les entitats presents per saber quines necessitats esperarien que, en cas de crear-se aquesta entitat responsable de la interlocució entre Agència Catalana de Cooperació i ONGD, resolgués. És a dir, es va crear una sort de comitiva d’experts representants de les ONGD del territori per establir quins deures i objectius ha d’intentar resoldre la XCD d’avui fins a l’abril del 2020, data de venciment del present projecte.

Aquest informe serà presentat el 31 d’octubre i romandrà obert (i així es donarà lloc a que les entitats puguin fer les aportacions que creguin convenients) fins al proper 14 de novembre del 2019, data en que es donarà per tancada aquesta el document conclusiu de la I Jornada XCD.

Per més informació sobre l’informe resultant o per poder fer-hi qualsevol tipus d’aportació, si us plau, envieu-nos un correu a info.xcd@urv.cat o joseplluis.alcoceba@urv.cat 

No hay comentarios

Añade tu comentario