Resum curs Agenda 2030 i el Futur del Financement al Desenvolupament

Xarxa Cooperació al Desenvolupament del Sud de Catalunya

Resum curs Agenda 2030 i el Futur del Financement al Desenvolupament

La setmana passada la XCD va participar en el curs Agenda 2030 y el Futuro de la Financiación al Desarrollo organitzar per la Universitat del País Basc.

Una de les conclusions que més es va repetir va ser que per assolir els objectius de l’Agenda 2030 és necessari entendre la inclusió de nous agents. Això vol dir que és necessària la cessió de protagonisme doncs dels agents socials clàssics (ONGD i moviments socials) i la intervenció del sector privat. Les ONGD doncs han d’assumir aquest “nou” paper d’acompanyant i no tant de líder i el sector privat ha de vetllar perquè les conseqüències del seu dia a dia no vagin en contra als Objectius de l’Agenda, al contrari, aquesta sigui present de forma transversal, en el seu pla estratègic.

Un dels altres punts interessants va ser que es va fer molta autocrítica de la feina feta fins ara (molt centralitzada en els ODM 2015) i es va fer entendre que aquests nous Objectius són fites que s’han d’assolir a la vegada, ja que estan interconnectades.

El nivell dels conferenciants va ser molt elevat (director de desenvolupament del Ministeri espanyol, director general d’Oxfam, director de la coordinadora del País Basc), etc.

A continuació us deixem el resum del curs. Qualsevol feedback que ens dongueu, com sempre, serà benvingut.

Resum del curs de l’Agenda 2030 i el Futur del Finançament al Desenvolupament

 

No hay comentarios

Añade tu comentario