Eduardo García: «El gobierno será de la población cuando dé la orden de abrir los archivos militares de la guerra civil»

Xarxa Cooperació al Desenvolupament del Sud de Catalunya

Eduardo García: «El gobierno será de la población cuando dé la orden de abrir los archivos militares de la guerra civil»

ASOCIACIÓN PRO-BÚSQUEDA

L’Eduardo Garcia, director de l’Associació Pro-Búsqueda, parla de forma pausada y clara. Pausada potser perquè no vol que perdem detall dels motius la seva lluita, la de trobar els nens i nenes desapareguts durant la guerra civil salvadorenca, una lluita que ja té més de 20 anys. Clara perquè és capaç de transmetre unes emocions que han fet que la nostra xerrada es fes amb els sentiments a flor de pell. Aprofitant la seva parada a Tarragona, hem volgut fer ressò de la seva feina al capdavant de l’associació Pro-Búsqueda. Ja us avancem que és impossible no comparar els obstacles i silencis provinents del mateix Estat salvadorenc davant una població que reclama conèixer allò que no s’explica de la seva guerra civil, amb altres conflictes del món, alguns molt relacionats amb la nostra història. Aquesta és una d’aquelles xerrades difícils d’oblidar.

Soy consciente que un grupo de la población por la que lucho va morir sin ver resuelta su causa. 

 

Hasta que no se debata el porqué de estos conflictos armados, dejamos la puerta abierta a que éstos se repitan.

 

 

Una madre me dijo “desde que mi hijo no está, es media vida la que vivo”. Por eso sigo con la lucha de recuperar los niños desaparecidos durante la guerra civil.

Podeu escoltar tota l’entrevista i programa en el següent enllaç

Entrevista realitzada per Josep Alcoceba

No hay comentarios

Añade tu comentario